Отворена биралишта у Бјелорусији, бојкот опозиције

У Белорусији су oтворена биралишта на парламентарним изборима, на којима не учествују двије главне опозиционе странаке које бојкотују гласање због оптужби за затварање политичких противника и могућности нове изборне преваре, јављају свјетске агенције. Биралишта ће бити отворена до 20.00 часова у земљи од 9,5 милиона становника која бира 110 посланика парламента без кандидата двије највеће […]

недеља, септембар 23, 2012 / 10:29

У Белорусији су oтворена биралишта на парламентарним изборима, на којима не учествују двије главне опозиционе странаке које бојкотују гласање због оптужби за затварање политичких противника и могућности нове изборне преваре, јављају свјетске агенције.

Биралишта ће бити отворена до 20.00 часова у земљи од 9,5 милиона становника која бира 110 посланика парламента без кандидата двије највеће опозиционе партије – Бјелоруски народни фронт и Уједињена грађанска иницијатива, наводи локална државна телевизија.

Анкете показују да бјелоруски председник Александар Лукашенко, који има велику подршку пензионера и државних службеника, има велике шансе да буде побједник избора мада је његова популарност све мања од економске кризе 2011. када је домаћа валута два пута девалвирала, наводи АФП.

Више од 270 посматрача Парламентарне скупштине ОЕБС-а прате изборе мада је двоје европских посланика који су планирали да буду дио мисије, неочекивано одбијени и нису добили визе.

Скоро 26 одсто уписаних бирача већ је гласало, по раној шеми гласања, што је према оцјени опозиције, начин за манипулацију резултатима, због оскудног мониторинга.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *