Oтпуштено 20 радника Урбанистичког завода

Директор Урбанистичког завода РС Горан Вајкић уручио је данас отказе 21 раднику Завода, уз образложење да су технолошки вишак и да су неквалификовани за рад у овој институцији, потврдила је предсједник Синдикалне организације Завода Живана Гојић. Гојићева је истакла да Вајкић наставља са кршењем свих закона према радницима Завода који су у судском поступку за […]

понедељак, март 21, 2011 / 22:06

Директор Урбанистичког завода РС Горан Вајкић уручио је данас отказе 21 раднику Завода, уз образложење да су технолошки вишак и да су неквалификовани за рад у овој институцији, потврдила је предсједник Синдикалне организације Завода Живана Гојић.

Гојићева је истакла да Вајкић наставља са кршењем свих закона према радницима Завода који су у судском поступку за покретање стечаја над овом институцијом.

Она је најавила да ће синдикат покренути све законске мјере инспекцијских институција да утврде незаконитост овог поступка.

"Отказе је уручила правница у Заводу Адријана Братић, која је запослена у овој институцији непуних 30 дана", навела је Гојићева.

Она је истакла, да надлежна инспекција рада мора под хитно да поништи отказе о раду и раднике врати на посао. "Све ово дешава се у очекивању заказивања новог рочишта за покретање стечајног поступка, а у току је надвјештачење за утврђивање постојања оправданости о отварању стечаја над овом институцијом", закључила је Гојићева.

Након што је Окружни привредни суд Бањалука, у септембру прошле године одлучио да буде покренут

стечајни поступак у Заводу, почетком новембра стечај је поништен, јер је Виши привредни суд Бањалука прихватио жалбу овог предузећа на одлуку о покретању стечаја. Већински власник Урбанистичког завода РС је бањалучки бизнисмен Јово Видовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *