Осумњичени за убиство Њемцова негирао кривицу

Суд у Москви одлучио је данас да продужи притвор до 28. априла Камзату Бахајеву, осумњиченом за убиство руског опозиционара Бориса Њемцова, а који тврди да није учествовао у злочину. Бахајев је негирао да је учесник у убиству, али су истражиоци оцијенили да је свједочење Заура Дадајева, такође осумњиченог, доказ да је Бахајев умијешан у злочин, […]

понедељак, април 6, 2015 / 17:13

Суд у Москви одлучио је данас да продужи притвор до 28. априла Камзату Бахајеву, осумњиченом за убиство руског опозиционара Бориса Њемцова, а који тврди да није учествовао у злочину.

Бахајев је негирао да је учесник у убиству, али су истражиоци оцијенили да је свједочење Заура Дадајева, такође осумњиченог, доказ да је Бахајев умијешан у злочин, пренијела је агенција Тасс.

„Нисам учествовао у злочину и не знам ништа о томе. Никада нисам учинио ништа незаконито. Име Њемцова сам први пут чуо 8. марта када сам ухапшен”, рекао је Бахајев истражном судији, а његов адвокат навео је да Бахајев има алиби, као и да истражитељи нису предочили доказе који би теретили његовог клијента.

Истражитељи вјерују да је Дадајев убио Немцова 27. фебруара, а да су његови помагачи у извршењу злочина такође Чечени – Бахајев, Шадид Губашев и Тамерлан Ескерхаров. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *