Осуда антисрпске изјаве Давора Шукера

Предсједник Коалиције удружења избјеглица у Србији Миодраг Линта најоштрије је осудио скандалозне и антисрпске изјаве предсједника Фудбалског савеза Хрватске Давора Шукера да ће репрезентација Хрватске на Свјетском првенству у Бразилу играти за суспендованог Јосипа Шимунића, који је постао познат због усташког поклича на стадиону у Загребу. "Давор Шукер је послао јасну поруку да подржава усташку […]

петак, мај 16, 2014 / 15:30

Предсједник Коалиције удружења избјеглица у Србији Миодраг Линта најоштрије је осудио скандалозне и антисрпске изјаве предсједника Фудбалског савеза Хрватске Давора Шукера да ће репрезентација Хрватске на Свјетском првенству у Бразилу играти за суспендованог Јосипа Шимунића, који је постао познат због усташког поклича на стадиону у Загребу.

"Давор Шукер је послао јасну поруку да подржава усташку идеологију и да сматра да је усташки поклич "За дом спремни", под којим је побијено стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома, позитиван поклич. За овакву изјаву Давора Шукера треба Хрватску суспендовати са Свјетског фудбалског првенства у Бразилу", оцијенио је Линта у саопштењу.

Линта је најоштрије осудио и још једну скандалозну и антисрпску изјаву Давора Шукера да ће дозволити и црном Цигану да уручи пехар за побједника Купа Хрватске у фудбалу, али не и хрватском министру науке, просвјете и спорта Жељку Јовановићу.

Уз напомену да је Жељко Јовановић по националности Србин, те да је као љекара био припадник Хрватске војске за вријеме рата, Линта оцјењује да је очито да челни човјек хрватског фудбала не може прихватити чињеницу да у хрватској Влади сједе министри српске националности, иако су чак учествовали у Хрватској војсци.

"Шта тек Давор Шукер мисли о Србима повратницима и протјераним Србима из Хрватске, али и читавом срском народу, јасно је као дан. Све више чињеница потврђује да за Давора Шукера и многе Хрвате усташе нису били злочиници него ослободиоци и борци за независну Хрватску", истакао је Линта.

Свјетска фудбалска федерација судпендовала Шимунића због усташког поклича послије реванш утакмице баража за Мундијал у Бразилу на стадиону Максимир у Загребу а Суд за спортску арбитражу у Лозани је потврдио Шимунићеву казну.0 КОМЕНТАРА

  1. Па то је очекивано,јер каква је разлика између Шимунића и Шукера? Иста као и разлика између Францетића и Артуковића.

  2. Само ви купујте хрватске производе. Можете и навијати за ватрене и змајеве у Бразилу.

    Од тога нам опстанак зависи…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *