Остварен напредак у сликању са Путином

Можда су Фронталове цртице на ову тему уродиле плодом (мада их у почетку многи нису схватили на прави начин), или је само лобистичка екипа задужена за Русију одлучила да посао на нивоу „пристојније него раније“.

субота, мај 24, 2014 / 12:26

Мање популарна теорија завјере вели да су Американци слијетање на Мјесец прво снимили у студију, јер су знали да стварни одлазак на земљин сателит неће имати промотивно дејство уколико подвиг не буду пратиле и квалитетне слике. А како се поуздати у космичко фотографисање, јер то до тада нико није радио у тим условима, и није се могло знати шта може кренути по злу. Резултат су биле савршено кадриране и одрађене фотографије из свемира.

Сви знамо какав ефекат има фотографисање са Владимиром Владимировичем на јавност и гласаче, али институција коју представља Додик не дозвољава да се то ради у холу хотела или испред неодређеног мјеста које подсјећа на импровизовани прес центар у дијелу већег комплекса (види). Последње сликање на међународном економском форуму одаје да су Додик и Путин овај пут разговарали барем 15 минута, иза њих је фототапет догађаја који их је окупио, и двије кожне столице.

Будући да све што знамо о овом сусрету потиче из телефонског разговора СРНА са предсједником, не можемо имати реалан увид у значај сусрета. Он би могао бити и само један од десетина протоколарних разговора какве предсједници великих сила обаве као на фабричкој траци, а може и нешто више.

Из извјештаја који је Додик послао из Русије не видимо велику потребу одласка, пошто се углавном ради о потврдама постојећих послова и накана попут кредита за крпљење буџета, за који се још траже модалитети, а посебан бисер представља договор на највишем нивоу о набавци два хеликоптера.

Замислите Путина, који након што је договорио вишедеценијски уговор о испоруци гаса Кини вриједан више стотина милијарди, како се бакће са два хеликоптера! Не можемо ни ми.

 

Додик и Путин: Двије слике и пар ријечи

Додик у Сочију, тражи Путина да се слика с њим (ФОТО)

 0 КОМЕНТАРА

 1. И шта је писац хтио овим да каже?
  Ако не оде код Путина овдје га вјешају јер неће са Русијом, ако оде спрдају се.

  Додик је добио тачно онолико пажње колико једна мала регија, са бројем становника осредње московске четврти, заслужује. Ни мање ни више.

  И у чему је проблем?

 2. Simooooo?
  Nije valjda da ne vidiš u čemu je problem?
  Ajde, ko prizna pola mu se prašta.
  Gadno je kad , poput hercolikog i alasa, tipovi ne znaju da ne znaju.

 3. Додик је добио тачно онолико пажње колико једна мала регија, са бројем становника осредње московске четврти, заслужује. Ни мање ни више.
  —————–

  Симо погодио си у сриду!
  Баш тако!

  Међутим, сељачка мегаломанија се не понаша тако.

  Арчи, пијанчи, троши, разбацује се…државни апарат,силна министарства, бирократија, возни парк, хеликоптери, авиони,свита, агенције, невладине организације,виле и имања што унутра што по свијету, банковни рачуни, енормне плате…,(као да нам ни Швајцарска нам није равна)

  Са друге стране, нигдје привреде, све покрадено и опљачкано, задужено, људи раштркани као залутало стадо у брдима,простаклук,посвађаност, подељеност, никакво здравство, никакво образовање…,

  То је суштина све приче по свакој теми!

 4. Сад погледах мало детаљније фотку!

  Тзв. говор тијела,држање, рука иза Путина…к’о да он прима Путина, а не обрнуто…к’о да му је Путин комшо из Бакинаца, јаран…рекох ја сељачка мегаломанија.

 5. Najveća pomoć koju bi Rusija trenutno mogla da pruži Republici Srpskoj jeste da njene firme “Zarubežnjeft” i “Njeftegazinkor”, koje su vlasnici Rafinerije nafte u Brodu, odmah uplate 130 miliona maraka poreskog duga, koji Rafinerija ima prema Poreskoj upravi RS.

  Taj poreski dug Republika Srpska već godinama reprogramira, a sada je pravo vrijeme da se Rusi zahvale tako što će taj dug uplatiti odmah, ne čekajući krajnji rok.

  Posebno je intreresanto da Milorad Dodik, sudeći po izvještajima novinara Milorada Dodika, o ovih ogromih 130 miliona maraka poreskog duga ruskih kompanija Poreskoj upravi RS i njihovoj uplati nije progovorio ni riječi sa Vladimirom Putinom tokom njihovog nedavnog susreta u Sankt Peterburgu.
  http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

 6. Да је Босић, бар би Путин могао да прича лицем у лице са њим, а не овако што гледа одоздо у овог грмаља и самом себи не вјерује да му тај папирнати џин тражи неку помоћ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *