Остаје још мост: Припајање Крима и далеководима

Руски предсједник Владимир Путин пустио је у рад посљедњу четврту линију за напајање Крима струјом, чиме је окончана зависност од Украјине. Нова линија спојена је на руски енергетски систем преко дна Керчког мореуза, а овим путем испоручиваће се Криму 800 мегавата дневно. Русија је припојила Крим у марту 2014. године. Након припајања Крим је наставио […]

среда, мај 11, 2016 / 04:12

Руски предсједник Владимир Путин пустио је у рад посљедњу четврту линију за напајање Крима струјом, чиме је окончана зависност од Украјине.

Нова линија спојена је на руски енергетски систем преко дна Керчког мореуза, а овим путем испоручиваће се Криму 800 мегавата дневно.

Русија је припојила Крим у марту 2014. године. Након припајања Крим је наставио да купује струју од Украјине, али су се прошле године становници полустрва суочили са великим несташицама и искључењима, након што су демонстранти прекинули водове.

Руски такозвани кримски "енергетски мост", укључујући четири подводна кабла, коштала су 47 милијарди рубаља /725 милиона долара/, јавља ТАСС.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *