ОС БиХ прима профи-гуштере: Радо иде конститутивац у војнике

Министарство одбране БиХ објавиће сутра јавни оглас за пријем 350 младих војника у професионалну војну службу у Оружане снаге БиХ. Као и сваке године, с циљем попуњавања упражњених формацијских мјеста насталих одласком професионалних војних лица из Оружаних снага БиХ, у складу са Законом о служби у Оружаним снагама БиХ, Министарство одбране врши обнављање персонала у […]

среда, мај 4, 2016 / 13:59

Министарство одбране БиХ објавиће сутра јавни оглас за пријем 350 младих војника у професионалну војну службу у Оружане снаге БиХ.

Као и сваке године, с циљем попуњавања упражњених формацијских мјеста насталих одласком професионалних војних лица из Оружаних снага БиХ, у складу са Законом о служби у Оружаним снагама БиХ, Министарство одбране врши обнављање персонала у категорији војника.

Из Министарства одбране БиХ саопштено је да ће процес одабира бити извршен на објективан и транспарентан начин, на основу потенцијала и успјеха који кандидати покажу на тестирањима.

Ради припреме кандидата, на веб-страници Министарства ће, осим јавног огласа, бити објављени и тестови општег знања и норме за тестирање.

"Према досадашњим искуствима, показало се да су млади војници Оружаних снага БиХ међу најспособнијим и најбоље обученим у региону, те се и од ове класе будућих војника очекује да буду способни да се изнесу с бројним изазовима и да своје вјештине искористе у заштити и подршци свим народима и грађанима у БиХ", истиче се у саопштењу.

Из Министарства напомињу да служба у Оружаним снагама БиХ доноси и могућности напредовања, на основу властитих заслуга и резултата који се остваре у току службе.

Министарство позива све заинтересоване, који испуњавају опште и посебне услове огласа, да се пријаве на овај јавни оглас на веб-страници
/www.мод.гов.ба/. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *