Орвел је љубоморан: ФБИ прислушкивао руског амбасадора и Трамповог савјетника

Припадници ФБИ прислушкивали су разговоре помоћника за националну безбједност предсједника САД Доналда Трампа Мајкла Флина.

среда, јануар 25, 2017 / 09:50

Припадници ФБИ прислушкивали су разговоре помоћника за националну безбједност предсједника САД Доналда Трампа Мајкла Флина.

Флин је у децембру разговарао са амбасадором Русије у Вашингтону, Сергејом Кисљаком, а ФБИ није нашао ништа сумњиво или незаконито у тим разговорима, саопштава телевизија НБЦ.

Специјалне службе САД редовно прислушкују телефонске разговоре Кисљака. Како наводи америчка телевизија, ФБИ је извео неколико провјера, иако није било никакве званичне истраге тим поводом.

Медији су саопштили да ФБИ проучава контакте које су имали Флин и званични представници Русије како би се објаснило да ли је било у тим случајевима кршења закона. Лист ВСЈ је, између осталог, 22. јануара навео да ове провјере изводе ФБИ, ЦИА и АНБ САД.

Раније је прес-секретар Беле куће Шон Спајсер изјавио да је крајем 2016. године Мајкл Флин провео са Сергејем Кисљаком телефонски разговор током којег је разговарано о телефонском разговору између предсједника Русије Владимира Путина и Доналда Трампа.

Према подацима Ројтерса, то се десило 29. децембра — истог дана када је администрација Обаме објавила увођење нових санкција Русији. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *