Орбан: Уста су Клинтонова, глас припада Сорошу

Мађари и Пољаци са правом заслужују више поштовања актуелних и бивших лидера САД, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

петак, мај 20, 2016 / 21:23

Мађари и Пољаци са правом заслужују више поштовања актуелних и бивших лидера САД, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је рекао да подржава реакцију бившег пољског премијера Јарослава Качинског на изјаву бившег предсједника САД Била Клинтона да је демократија постала "превише проблематична" у Пољској и Мађарској.

Качински је, наиме, поручио Клинтону да би требало да "посјети психијатра".

На рачун Пољске и Мађарске, као и остатка централне Европе, упућени су негативни коменари од избијања мигрантске кризе, а то, како тврди Орбан, није случајно.

"Иза Демократске странке видимо Џорџа Сороша. Уста су Клинтонова, глас је Сорошев", навео је Орбан, пренијела је мађарска агенција МТИ.

Према Орбановим ријечима, моћ мађарске опозиције је далеко слабија од политичког утицаја организација које финансира Сорош.

Орбан је поновио да се Брисел према Пољској понаша на начин који та земља није заслужила и да је вријеђа.

"Ма колико мислили да су ‘велики дјечаци’ у Бриселу, борбу против Пољака никада неће извојевати", поручио је Орбан.

Коментаришући референдум о пријему мигрантских квота, Орбан је рекао да је референдум "једина ствар које Брисел не може да се отресе".

Ако референдум у Мађарској буде успјешан, Брисел ће узмакнути, додао је он.

"Мађарска влада жели демократску Европску унију чије унутрашње односе, правила у свакодневном животу, етнички састав и културу утврђују Европљани, а не бирократска елита у Бриселу, која се понаша супротно жељама европских народа", рекао је Орбан.

Орбан сматра да неконтролисана имиграција није питање људских права, већ безбједности.

"Нико не жели да преда кључеве свог дома странцима", закључио је Орбан. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *