Oптужница против Љубојевића

Против Срђана Љубојевића, бившег генералног директора “Шума РС” подигнута је оптужница, сазнају “Независне новине”. Љубојевић је ухапшен 15. августа ове године у својој канцеларији, и то 40 минута након што је примио плаву коверту са 10.000 КМ мита како би обавио посао који је у складу са својим овлаштењима иначе био дужан да обави. Након […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 16:26

Против Срђана Љубојевића, бившег генералног директора “Шума РС” подигнута је оптужница, сазнају “Независне новине”.

Љубојевић је ухапшен 15. августа ове године у својој канцеларији, и то 40 минута након што је примио плаву коверту са 10.000 КМ мита како би обавио посао који је у складу са својим овлаштењима иначе био дужан да обави.

Након хапшења и саслушања, Љубојевићу је бањалучки Окружни суд одредио једномјесечни притвор на захтјев Специјалног тужилаштва РС.

Бивши директор Шума РС у суботу је изашао из притвора и браниће се са слободе.

Љубојевић, иначе власник милионске виле у насељу Обилићево, раније је оптуживан за веома лоше стање у “Шумама РС”

И док је за Специјално тужилаштво РС случај чист као суза, Мирослав Микеш, Љубојевићев адвокат, за “Независне” је још раније изјавио да његов клијент тврди да му је коверта подметнута.

У оптужници, како је потврдено “Независним”, између осталог, стајаће да је Љубојевић од представника једне приватне фирме, којој су “Шуме РС” дуговале 140.000 КМ, тражио мито како би овај дуг био исплаћен.

Са друге стране, адут одбране на суђењу ће бити став да је коверта подметнута, јер је Љубојевић наводно седам минута био изван канцеларије, у којој је тако сам остао крунски свједок.

Он је и поред милионских губитака “Шума РС” донио одлуку о набавци нових возила вриједних више од 1,1 милион КМ.

Губитак “Шума РС” за првих шест мјесеци ове године износи 3,9 милиона КМ, што је за око 200.000 марака више него што је био губитак у цијелој прошлој години.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *