Опозициони Марш милиона данас у Москви

У Москви се данас одржава опозициони Марш милиона, на којем ће, према најавама организатора, бити изнијети захтјеви за политичке и социјалне реформе у Русији. Марш, трећи по реду ове године, кренуће из центра Москве, од споменика Пушкину, и завршиће се митингом на проспекту Сахарова, а обезбјеђиваће га око 7.000 полицајаца. Активиста Лијевог фронта и један […]

субота, септембар 15, 2012 / 09:36

У Москви се данас одржава опозициони Марш милиона, на којем ће, према најавама организатора, бити изнијети захтјеви за политичке и социјалне реформе у Русији.

Марш, трећи по реду ове године, кренуће из центра Москве, од споменика Пушкину, и завршиће се митингом на проспекту Сахарова, а обезбјеђиваће га око 7.000 полицајаца.

Активиста Лијевог фронта и један од организатора Марша Сергеј Удаљцов рекао је да ће на скупу, поред већ традиционалних захтјева за превремене предсједничке и парламентарне изборе, против политичких репресија и за ослобађање политичких затвореника, бити изнијети и социјални захтјеви који се односе на незадржив раст трошкова живота, недовољно финансирање науке, образовања, здравства и културе, кршење права радника и синдиката.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *