Опозиција поставила посланичко питање: Како иде припрема референдума?

Клубови посланика СДС – СРС РС, ПДП и НДП у Народној скупштини Републике Српске упутили су посланичко питање Републичкој комисији за спровођење референдума везано за провођење Одлуке Народне скупштине Републике Српске објављене у „Службеном гласнику Републике Српске“ бр. 86/17 и 88/17.

петак, октобар 13, 2017 / 11:03

Посланичко питање је достављено у цјелости:

„Како теку припреме за одржавање Републичког референдума на референдумско питање: “Да ли подржавате неуставно и неовлашћено наметање закона од стране високог представника Међународне заједнице у Босни и Херцеговини, посебно наметнуте законе о Суду и тужилаштву БиХ и примјену њихових одлука на територији Републике Српске?“

Колико је сједница одржала Комисија за спровођење референдума и које су тачке дневног реда разматране?

Колико ће провођење референдума коштати?

Колико се планира штампати гласачких листића?

Које активности Комисија за спровођење референдума планира урадити до самог дана одржавања референдума, а посебно када је у питању обавјештавање грађана и јавности о самом референдуму?“

                                                                                       

Клуб посланика СДС – СРС РС

Клуб посланика ПДП

Клуб посланика НДП4 КОМЕНТАРА

 1. Ако нисте имали прилике да видите како странке саме себе сјебу, ево вам је.

  Спрдња са једним моћним народним оружјем као што је референдум скупо ће коштати СзП.

  Без обзира што кажу да су опозиција у РС, то их не ослобађа одговорности да се одговорно понашају према народним правима, а једно од тих народних права је и референдум.

  Изгледа да ништа нису научили од прошлог референдума. Умјесто да јасно кажу да ли су за референдум или не, они оваквим кафанским штосевима мисле да ће стећи поштовање народа.
  Неће.

  Опизиција мора да јасно каже да ли је референдум у овом тренутку штетан за РС или није. Ако јесте штетан онда треба да јасно каже да референдум не треба одржати. Ако је користан онда то треба јасно рећи и послати писмо Додику са таквим одговором.

  А шта имамо овдје?

  Опозиција није гласала за референдум. То је до данас за мене њихов званичан став. То значи да опоузиција није гласала за референдум јер је сматрала да би он могао бити штетан по РС. Дијелим њихово мишљење и сигурно бих и ја гласао против тог референдума да сам био на њиховом мјесту.

  Због тога је обичном Србину нејасно и неозбиљно када неко ко је био против референдума упорно инсистира на овим питањима и тражи одржавање референдума.

  Додик се паметно политички оградио. Рекао је да је за референдум, али ако опозиција није за њега онда би га он одложио. Тражи јединство, а то је посао и дужност предсједника. Народ то врло добро разумије.

  А како народ гледа на ову кафанску зајебанцију показаће избори догодине. Ја сам веома добар прогнозер и предвиђам потоп опозиције.

  Оно што ће и најтрадиционалнијег гласача СДС-а одвратити да гласа за њих је то да обичан човјек схвата ово чикање Додика за референдум као покушај опозиције да изнервира Додика да изађе на референдум, а да онда славодобитно дочекају нове притиске САД и ЕУ на Додика све у нади да ће онда на њих доћи ред да владају, тј. да их ови инсталирају на власт.

  Ако просјечан Србин ишта мрзи, онда мрзи такве политичке лешинаре.

  Ето, то вам каже Симо…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *