Опет проблеми за ММФ: Полиција претресала стан директорке Лагард

Француска полиција претресла је данас стан директорке Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард у склопу истраге о њеном поступању у случају компензације исплаћене једном бизнисмену, присталици бившег шефа државе Николе Саркозија, саопштио је адвокат Лагардове. „Ова претрага ће помоћи откривању истине, која ће допринијети ослобађању моје клијенткиње од било какве кривичне одговорности”, изјавио је њен […]

среда, март 20, 2013 / 14:22

Француска полиција претресла је данас стан директорке Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард у склопу истраге о њеном поступању у случају компензације исплаћене једном бизнисмену, присталици бившег шефа државе Николе Саркозија, саопштио је адвокат Лагардове.

„Ова претрага ће помоћи откривању истине, која ће допринијети ослобађању моје клијенткиње од било какве кривичне одговорности”, изјавио је њен адвокат Ив Репике за агенцију Ројтерс.

Полиција проверава тврдње да Лагардова, док је обављала дужност министра финансија током Саркозијевог мандата, није дјеловала у складу са законом одобривши исплату 285 милиона евра у арбитражном поступку Бернару Тапију.

Лагардова демантује да је на било који начин прекршила закон.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *