Омладина из Милића: Боксит нам живот значи

Компанија „Боксит“ из Милића, заједно са зворничком „Алумином“, највећи је и најсолвентнији привредни колектив регије Бирач, односно источног дијела Републике Српске, истичу из Омладинског савјета Милића поводом покушаја „разних портала и самопроглашених новинара да се, не бирајући средства, нанесе штета угледу, а тиме и пословању Компаније ‘Боксит“. Омладински савјет општине Милићи у саопштењу подсјећа да […]

среда, март 26, 2014 / 16:25

Компанија „Боксит“ из Милића, заједно са зворничком „Алумином“, највећи је и најсолвентнији привредни колектив регије Бирач, односно источног дијела Републике Српске, истичу из Омладинског савјета Милића поводом покушаја „разних портала и самопроглашених новинара да се, не бирајући средства, нанесе штета угледу, а тиме и пословању Компаније ‘Боксит“.

Омладински савјет општине Милићи у саопштењу подсјећа да је "Боксит", који успјешно послује 55 година, дао немјерљив допринос да се регија Бирач од некада најзаосталијег дијела Српске развије у њен најпросперитетнији дио.

"Више од 80 одсто свеукупних добара у области привреде, здравства, образовања, спорта, културе и путне инфраструктуре у Милићима, а више од 50 одсто у Власеници, као и у окружењу, створио је `Боксит", наводе млади.

Они подсјећају да су Милићи некада били сеоска средина са десетак кућа, а данас савремено и урбано мјесто, а цијела општина Милићи са свеукупном инфраструктуром изграђеном и створеном захваљујући "Бокситу" спада у ред развијених општина.

"Не можемо дозволити да се Компанија која запошљава младе и обезбјеђује нам егзистенцију блати на било који начин", истичу у Омладинском савјету.

Они посебно напомињу да Компанија "Боксит", која данас запошљава више од 600 радника, под руководством Рајка Дукића даје допринос омладинском организовању, запошљавању, мобилношћу, образовању и свеукупној афирмацији младих Милића и околине.

"Многи од њих, након стицања неопходног високошколског звања, захваљујући управо Дукићу, нису са својим дипломама завршили у евиденцији Завода за запошљавање, већ у `Бокситовим` канцеларијама и радионицама. Дукићевим ангажманом не само да је настала и израсла општина Милићи, већ је створена база шампиона Републике Српске у фудбалу, шаху, куглању и женском рукомету, те изграђена спортска инфраструктура за потребе рекреације младих, као што су тениски, кошаркашки, фудбалски, рукометни и одбојкашки терени, фитнес центар, отворени базени и мултифункционална спортска дворана капацитета 1.250 мјеста", наводе млади Милића.

Омладински савјет општине Милићи још једном изражава забринутост због "ограничене слободе изражавања на одређеним порталима /РТВБН/, гдје у коментарима администратор портала само одобрава неистине у намјери да се створи слика да су Милићи, па и Зворник, мјеста лопова и криминалаца, а не радног народа и успјешних привредних колектива".

"У складу са овим, Омладински савјет Милићи са свим својим организацијама чланицама и управљачким структурама јавно пружа пуну и безрезервну подршку Компанији `Боксит` и њеном менаџменту са предсједником Компаније на челу, да и у периоду који је пред нама наставе са продуктивном привредном активношћу, обезбјеђујући, заједно са Компанијом `Алумина`, егзистенцију за више од 2.000 породица регије", наводи се у саоштењу Омладинског савјета општине Милићи.

Млади Милића позивају све политичке субјекте, а посебно опозицију, да не воде медијску хајку нити у предизборне и политичке сврхе злоупотребљавају актуелну ситуацију у Фабрици глинице "Бирач", већ да "засучу рукаве и помогну у стабилизацији пословања милићког и зворничког колектива".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *