Оливер Стоун оптужио британску војску да мучи свиње

Амерички редитељ и Оскаровац Оливер Стоун оптужио је британску војску „за варварско и срамно поступање” према свињама које се користе у вјежбама војних хирурга. У отвореном писму британском министарству одбране, амерички редитељ позвао је данас британског министра одбране Филипа Хамонда да прекине праксу „окрутних” вјежби, у којима војници пуцају на живе свиње на којима потом […]

субота, децембар 15, 2012 / 09:12

Амерички редитељ и Оскаровац Оливер Стоун оптужио је британску војску „за варварско и срамно поступање” према свињама које се користе у вјежбама војних хирурга.

У отвореном писму британском министарству одбране, амерички редитељ позвао је данас британског министра одбране Филипа Хамонда да прекине праксу „окрутних” вјежби, у којима војници пуцају на живе свиње на којима потом војни хирурзи вјежбају чишћење и ушивање рана из ватреног оружја.

„Свиње су врло интелигентна бића, баш као и пси и мачке са којима милиони нас дели дом. Користити их као мете и сјећи их на комаде је варварски и срамно”, нагласио је Стоун који је вијетнамски ратни ветеран.

Током тренинга, названог „операције данска сланина”, јер се одржава у НАТО бази у Јереспрису, у Данској, војници пуцају у живе свиње са мале раздаљине тешким наоружањем, а затим се предају војним љекарима који на њима вјежбају хируршке захвате.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *