Олбрајт купује косовску Пошту и телекомуникације

Бивша државна секретарка САД Медлин Олбрајт жели да улаже на Косову и намерава да купи Пошту и косовске телекомуникације, а нешто раније интересовање за инвестирање на Косову показао је и бивши командант снага НАТО за Европу генерал у пензији Весли Кларк.  Медлин Олбрајт, бивша државна секретарка САД, која је имала кључну улогу у администрацији председника […]

недеља, август 19, 2012 / 20:29

Бивша државна секретарка САД Медлин Олбрајт жели да улаже на Косову и намерава да купи Пошту и косовске телекомуникације, а нешто раније интересовање за инвестирање на Косову показао је и бивши командант снага НАТО за Европу генерал у пензији Весли Кларк.

 Медлин Олбрајт, бивша државна секретарка САД, која је имала кључну улогу у администрацији председника Била Клинтона у међународној дипломатији за признање Косова 2008. године, намерава да послује на Косову, пише портал business.hr.

Наиме, „Олбрајт капитал менаџмент”, компанија коју води Олбрајт, жели да купи Пошту и телекомуникације Косова.

Косовска власт прихватила је захтев те компаније, која је била међу осам заинтетресованих предузећа за приватизацију ПТК, најпрофитабилније косовске компаније која има око милион претплатника у мобилној и 100.000 у фиксној телефонији, а пружа и услуге интернета.

Пре нешто више од два месеца Кларк, који је био командант снага НАТО током бомбардовања СРЈ, затражио је од приштинских власти лиценцу за истраживање резерви угља од којих би се производила синтетичка нафта.

Према писању листа Коха Диторе, пословни и политички кругови подржали су улазак Олбрајт и Кларка на косовско тржиште, уз оцену да ће то бити подстицај за нова страна улагања.0 КОМЕНТАРА

  1. Бизнисменка.. Коначно су све карте на столу- сад више и не крију шта су били циљеви.. 🙂 Ф У Ј!!! Да Бог да јој унуче рак имало а њој фалило 10 Евра да га излијечи!

  2. Ово зло се мора у коријену сасјећи, како знамо и умијемо, мада нити знамо нити умијемо, ко нас све води добро и опстајемо!
    Овај америчко-шиптарски пројекат са јачањем шиптарског утицаја у региону је дугорочни циљ пресјецања ЕУ која ће остати то што је и сада, само марионетска организација за амерички интерес!
    Нама на несрећу и један и други пројекат само штету доносе, али ипак удаљити шиптаре и турке од пресудног утицаја на Балкану мора бити наш национални од стратешког интереса план.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *