Оланд: Пет приоритета француске владе

Предсjедник Француске Франсоа Оланд је у разговору са министрима предложио пет приоритета владе истичући да је потребно успостављање финансијске кохерентности. Приоритети су, по мишљењу Оланда, ново европско утемељење, оживљавање државних рачуна, привредни раст, успостављање веће економске и социјалне правде и јачање државног пакта. Француски предсjедник је позвао све министре да се сконцентришу на ових пет […]

четвртак, август 23, 2012 / 06:31

Предсjедник Француске Франсоа Оланд је у разговору са министрима предложио пет приоритета владе истичући да је потребно успостављање финансијске кохерентности.

Приоритети су, по мишљењу Оланда, ново европско утемељење, оживљавање државних рачуна, привредни раст, успостављање веће економске и социјалне правде и јачање државног пакта.

Француски предсjедник је позвао све министре да се сконцентришу на ових пет циљева и нагласио да није битно доносити велики број закона, већ је потребно да они буду добри.

„Озбиљност у управљању јавним финансијама услов је за независност Француске”, рекао је Оланд и подсjетио да су главни инструменти привредног оживљавања формирање државне инвестиционе банке, изградња станова и енергетска транзиција.

Француски предсjедник је оцијенио да је „државни пакт” у тијесној вези са давањем позитивних примера, обнављањем постојеће праксе и гаранцијама сигурности.

Оланд од чланова владе превасходно очекује „храброст и досљедност”, пренио је француски лист „Еко”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *