ОКС: Нетачна информација да је МОК казнио Вишацког

Олимпијски комитет Србије (ОКС) је оштро осудио, како се наводи, преношење нетачне информације у средствима јавних информисања да је генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки кажњен од стране Међународног олимпијског комитета и да се за њега очекује казна од стране ОКС. ОКС истиче да је суштински нетачно интерпретирање закључка МОК-а нанијело немјерљиву штету и националном комитету […]

субота, децембар 8, 2012 / 21:04

Олимпијски комитет Србије (ОКС) је оштро осудио, како се наводи, преношење нетачне информације у средствима јавних информисања да је генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки кажњен од стране Међународног олимпијског комитета и да се за њега очекује казна од стране ОКС.

ОКС истиче да је суштински нетачно интерпретирање закључка МОК-а нанијело немјерљиву штету и националном комитету и лично Вишацком.

„Ђорђе Вишацки кроз целу своју каријеру, како спортску, тако и каријеру спортског радника, никада није имао ниједну мрљу и никада није био актер ниједне афере или скандала. Олимпијски комитет Србије захтева да сва средства јавног информисања која су објавила нетачну информацију, објаве деманти на исти начин и истим интензитетом, како би се нанета штета макар ублажила”, наводи се у саопштењу ОКС.

ОКС наводи да Вишацки није ни суспендован, ни кажњен од стране МОК-а. Напротив, у тренутку објављивања вијести на сајту Радио Телевизије Србије у којој се каже да „МОК тражи да се генералном секретару ОКС-а забрани учешће у раду међународних олимпијских тела”, Вишацки се налазио у Риму, на Генералној скупштини Европских олимпијских комитета, где је и тренутно.

Он у својству члана Скупштине Европских олимпијских комитета, заједно са предсједником ОКС Владом Дивцем, учествује у разматрању приједлога о увођењу Европских игара.

Имајући у виду да се сви представници међународног олимпијског покрета налазе на Генералној скупштини ЕОК, овим поводом из Рима, писмом се огласио и члан МОК-а и члан Извршног одбора МОК-а и предсједник Европских олимпијских комитета, господин Патрик Хики, у којем јасно демантује да је Генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки кажњен или суспендован.

У писму се, напротив наводи да Вишацки ужива пуну и јединствену подршку, а господин Хики наглашава да се радује сарадњи са Вишацким и у будућности.

Вишацки је један од неколико званичника чије име је спомињано у закључцима сједнице Извршног одбора прије три дана. Он је заједно са петорицом званичника Олимпијских игара из три државе умијешан у скандал са нелегалном продајом улазница за ОИ у Лондону на црном тржишту, што су открили новинари „Сандеј Тајмса” на тајном задатку.

Чланак поводом нерегуларности у продаји улазница објављен је неколико недеља прије почетка Игара, а МОК је, после истраге, наредио националним комитетима да казне учеснике у скандалу и одлучио да им забрани даље учешће у међународним олимпијским телима.

Осим Вишацког, у скандал је умијешано неколико председника националних комитета, као и генерални секретари и директори маркетинга из Грчке, Литваније, Малте и Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *