OKС: Дивац остаје до 2017. године

Олимпијски комитет Србије објавио је да Владе Дивац не планира да напусти мјесто предсједника те организације. Данас су се појавиле се информације да би Дивац сљедеће године могао да се врати у САД и прихвати неку функцију у НБА лиги, с акцентом на Сакраменто Кингсе. Међутим, из Олимпијског комитета истичу са Дивцу мандате не истиче […]

недеља, март 23, 2014 / 10:47

Олимпијски комитет Србије објавио је да Владе Дивац не планира да напусти мјесто предсједника те организације.

Данас су се појавиле се информације да би Дивац сљедеће године могао да се врати у САД и прихвати неку функцију у НБА лиги, с акцентом на Сакраменто Кингсе. Међутим, из Олимпијског комитета истичу са Дивцу мандате не истиче тада, већ 2017. године.

Олимпијски комитет Србије жели да нагласи да предсједник Дивац ни једном медију није изјавио да напушта или се повлачи са мјеста предсједника Олимпијског комитета Србије. Предсједнику Дивцу мандат истиче у години након Олимпијских игара у Рио де Жанеиру 2016, а не наредне године, како се могло прочитати у појединим медијима, стоји у саопштењу ОКС.

Владе Дивац нема намјеру да напушта мјесто предсједника ОКС прије завршетка свог мандата, посебно имајући у виду чињеницу да, поред функције коју обавља у националној олимпијској кући, господин Дивац има значајне функције у међународним спортским форумима, наводи ОКС.

У саопштењу се додаје, да је Дивац члан Извршног савјета Асоцијације националних олимпијских комитета, као и члан различитих комисија и радних тијела Међународног олимпијског комитета и Европских олимпијских комитета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *