Oко за око, гркљан за гркљан, Бећировић за Звиждића

Сарајевски Политички Круг је ушао у чаврндију. У прогон властитога репа. Први пут се налази под несхватљиво компликовним задатком. Како оном другом извадити гркљан а предочити то тако да нема никакве везе са сарадњом са Србима. Не буди приминито, Сарајево је опет опкољено. С једне стране туку јаке снаге Есдееса а са друге Есенесдеа. А […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 06:35

Сарајевски Политички Круг је ушао у чаврндију. У прогон властитога репа.

Први пут се налази под несхватљиво компликовним задатком. Како оном другом извадити гркљан а предочити то тако да нема никакве везе са сарадњом са Србима.

Не буди приминито, Сарајево је опет опкољено. С једне стране туку јаке снаге Есдееса а са друге Есенесдеа. А доље, у Котлини, сијевају свјетлице и пржи високи напон. Ко је први почео сарадњу са Додиком. Ко је у тајној вечери са Србима. Ко се са Србима уортачио у смјени Нашег Кадра.

Сарајевска Борба Пијетлова коју је организовао Златко Лагумџија кандидовдањем Комшића за Члана П, дошла је дотле да је свако постао мета и циљ, свако је средство обрачуна и сви су на ражњу. Мислим да би неко од ових бошњачких играча већ покренуо смјену и Реисула, само да му не истиче мандат.

Српска је тако, након двадесет година, коначно преузела иницијативу. БиХ, па и Босна, опет зависе од Срба. Као што је било и на почетку.

То је само због тога што је Овдје уобличен Реалан Политички Национални Интерес. Дакле, и политички и национални. Једно без другога не би ишло. Ако је само политички интерес у питању онда је то Плес Нудигуза, Иванића и Чавића. Ако је само национални, онда је то Плес Чупавих Прса Есдееса. У оба случаја салдо је Негативни Минус, штобиреко Спасоје Рачуновођа.

СПК се, пак, нашао у чаврндији само због тога што нема и никад није имао тај РПНИ.
Њихови политички фолови са Државом су политички аналфабетизам. Држава спада у сверу инвентара. У случају БиХ. Она овдје није Реалан Национални Политички Интерес. Ни циљ. Она је паковање, амбалажа, сталажа.

СПК деценијама срља из грешке у грешку. Есдеа је прокламовао Државу За Бошњаке. ЕСзаБиХ Државу стопостотну. Есдепе Државу за човјека.

Бошњаци се у томе нису снашли и нашли. Њихов Насамар је коначан и бјелодан. Таква Политичка Пушиона каква је гласање, у више од триста хиљада тиража, за Комшића који у трену напусти Брод За Државу, није забиљежена ни у Великим Подјебима Братства и Јединства.

Ми смо за смјену Бећировића. Али не из Есдееосвих разлога. Ми би смијенили и Златка али не због Додикових разлога. Одјекује Котлином.

То је самртни вапај бошњачке политике. Можемо ли ишта без Срба и Српске.0 КОМЕНТАРА

  1. Ха, е сад реална очекивања су да „бољи ентитет“ препиша тај распали дио тамног вилајета у свим сегментима, БДП-а, просјечне плате минимум 100% више него код тамновилајетоваца, пензије веће 300%, борачки додаци, школарине и стипендије веће за 500%, запосленост повећати за 200%..изграде десетак регионалних центара и привуку милијарде долара са стране…по рајкановој филозофији то је минимум од оног шта наше мудре вође имају и знају показати том слабијем ентитету, ко је ко, ко коси, а ко воду мути!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *