Огњен Тадић: Нова криза на помолу

На помолу је једна велика криза у БиХ, везано за статус СДА унутар „шесторке“, а све то ће додатно погоршати економско стање и стандард грађана, оцијенио је данас потпредсједник Српске демократске странке (СДС) Огњен Тадић.  „Та криза долази у веома тешком моменету, уочи локалних избора и великог незадовољства запослених у заједничким органима, али и свих […]

петак, јун 1, 2012 / 12:37

На помолу је једна велика криза у БиХ, везано за статус СДА унутар „шесторке“, а све то ће додатно погоршати економско стање и стандард грађана, оцијенио је данас потпредсједник Српске демократске странке (СДС) Огњен Тадић.

 „Та криза долази у веома тешком моменету, уочи локалних избора и великог незадовољства запослених у заједничким органима, али и свих других грађана у БиХ, који нису задовољни квалитетом живота", казао је Тадић на прес-конференцији у Бањалуци.

БиХ, иако је коначно усвојен буџет, има несређене политичке односе, који су кулминирали јучерашњим захтјевом СДП БиХ Златка Лагумџије предсједавајућем Савјета министара БиХ Вјекославу Беванди да разријеши министре из СДА.

Тадић није желио да коментарише како ће се даље развијати систуација, али је додао да је СДА важна политичка странка у историји БиХ и односима између муслимана и српског народа те представник бошњачког бирачког тијела, што значи да и од њихове политичке воље зависи будућност прилика у БиХ.

„Надамо се да ће сви актери унутар ФБиХ имати довољно политичке одговорности да ова криза буде ограниченог дјеловања и трајања, као и да промјене, ако до њих дође, а изгледа да се иде у том правцу, буду урађене тако да не доприносе даље оптерећење функционисања Савјета министара БиХ.

СДС ипак највише брине, казао је, преостали дио обавеза које је у децембру договорила „шесторка", а нису још проведене.

Стога је потврдио да ће лидер СДС-а Младен Босић, који би требало да буде домаћин следећег састанка „шесторке", наредне седмице обавити разговоре са представницима странкама из Федерације БиХ како би утврдио да ли они имају јединствен или парцијалне ставове о начину имплеметације пресуде „Сејдић-Финци".

Тек након тога, донијеће одлуку, колико је реално сазивати састанак „шесторке".

Он је рекао и да је важно да је РС у цијелом овом процесу на истим позицијама као и раније.

Није желио посебно да кометарише могући улазак Савеза за бољу будућност, умјесто СДА у Савјета министара БиХ, наводећи да СДС не претендује да даје ставове да ли је неко пожељан или непожељан.

Коментаришући протесте грађана Бањалуке због изградње зграде на зеленој површини код „Медицинске електронике", Тадић је нагласио да је веома важно да се показало да у Бањалуци грађанска свијест има свој став по многим питањима.

Реакција грађана је доказ, казао је, да већина грађана размишља својом главом.0 КОМЕНТАРА

 1. Нека се они из Федерације ј… како хоће. Ми треба да спустимо завјесу према њима! Амери су ментори СДА и ако се кува нова криза онда се нешто спрема. Не дај Боже!

 2. “ „Та криза долази у веома тешком моменету, уочи локалних избора и великог незадовољства запослених у заједничким органима, али и свих других грађана у БиХ, који нису задовољни квалитетом живота“, казао је Тадић на прес-конференцији у Бањалуци.“

  VELIKO NEZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH U ZAJEDNIČKIM ORGANIMA !!! OTVARAJ SE ZEMLJO DA SVI PROPADNEMO KAD JE DOŠLO VRIJEME DA ŠTRAJKUJU ONI SA PLATAMA OD 2000 KM A ONI ŠTO GLADUJU I ODVAJAJU ZA TE ISTE PLATE ŠUTE.

  Nikad se mi nismo makli iz srednjeg vijeka nije ovo džaba zadnja vukojebina Evrope http://www.youtube.com/watch?v=yZmHjXpS3LE

 3. Sve institucije i organi u BiH treba da se ukinu kada je…sestorka odredjuje ko ce i kako da glasa. Usudi li se neko od ovih sest poglavica banditskih klanova da drugacije misli eto krize.
  Znaci svi kao jedan, jedan kao svi. Oni se pitaju za sve i svja, pa sto onda bacamo pare za institucije.
  Nemogu da ih gledam ocima. Manijaci , narod nema ni za budjav ljebac a nasa sestorka bogatija od drzave.
  Cuj ti to, nije li odluka jednoglsna, eto krie?
  Mamicu im lopovsku sve sestorici!

 4. Stvarno paradoks za koji k..ac postoji sva ona bolumenta vampira koji nam sišu krv ??
  Te troglava aždaha (tročlano predsjedništvo), te savjet ministara , pa parlamentarna skupština, pa vijeće naroda pa sve to na nivou entiteta i sva vojska administracije od portira do guznatih sekretarica i savjetnica svaki mjesec redovno primaju plate od NAŠIH para a potom sjede šest ljudi i sve dogovaraju ko u kafani .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *