Одобрен лијек против алкохола

Лијек који гаси рецепторе за срећу изазвану конзумацијом алкохола у мозгу под називом Селинко званично је одобрен за употребу како би се смањило конзумирање алкохола код особа које имају проблема са јетром. „Ово су јако добре вијести за особе које пате од алкохолне зависности. Ову пилуло врло је лако узети по потреби“, изјавио је Тимо […]

недеља, март 3, 2013 / 11:22

Лијек који гаси рецепторе за срећу изазвану конзумацијом алкохола у мозгу под називом Селинко званично је одобрен за употребу како би се смањило конзумирање алкохола код особа које имају проблема са јетром.

„Ово су јако добре вијести за особе које пате од алкохолне зависности. Ову пилуло врло је лако узети по потреби“, изјавио је Тимо Веромаа, извршни директор компанија која је развила лијек – Биоте.

Претјерано конзумирање алкохола уобичајено у многим дијеловима свијета, а у Европи је више од 14 милиона особа зависно од алкохола.

Лијек долази у облику пилуле коју је могуће узети по потреби – сваки пут када особа осјети претјерану потребу да пије.

Судећи по компанији, пацијенти који су користил лијек Селинкро имали су пад од 40 одсто када је конзумирање алкохола у питању само током првог мјесеца, док је у студији која је трајала 12 мјесеци, та жеља опала за 60 одсто – што је једнако једној флаши вина дневно мање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *