Одмах на биро: Б. Тадић неће предсједничку плату

Бивши предсједник Србије Борис Тадић није желио да користи право које му припада по закону и пријави се да прима мјесечну зараду од државе у наредних шест мјесеци, пишу београдске „Вечерње новости“. Секретар ДС Тамара Трипић потврдила је да Тадић није желио да користи ово право, него од првог дана послије напуштања функције добија плату […]

среда, август 8, 2012 / 09:25

Бивши предсједник Србије Борис Тадић није желио да користи право које му припада по закону и пријави се да прима мјесечну зараду од државе у наредних шест мјесеци, пишу београдске „Вечерње новости“.

Секретар ДС Тамара Трипић потврдила је да Тадић није желио да користи ово право, него од првог дана послије напуштања функције добија плату из странке.

Тадић од ДС-а, чији је предсједник, мјесечно добија 140.000 динара (око 1.200 евра).

Трипићева каже да Тадић у овом тренутку од државе има обезбјеђење, а да је странка преузела плаћање закупа виле у Улици генерала Грујића у београдском насељу Сењак, које мјесечно кошта 4.000 евра.

Лидер демократа још се није пријавио за друга права која му припадају као бившем шефу државе, а то су право на канцеларијски простор, на савјетника, службени аутомобил са возачем. Све ове погодности могао би да користи онолико дуго колико му је трајао предсједнички мандат.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *