Oдговор на Дискавери: Српска научна телевизија

Циљ Српске научне телевизије, (СНТ) која данас почиње рад, је производња занимљивог и едукативног програма, изјавио је данас у Београду главни и одговорни уредник СНТ, Милош Костић. На конференцији за новинаре у београдскиом Медија центру Костић је истакао да СНТ сарађује са више од 60 научних институција, фондација и универзитета у земљи и свијету, међу […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 15:21

Циљ Српске научне телевизије, (СНТ) која данас почиње рад, је производња занимљивог и едукативног програма, изјавио је данас у Београду главни и одговорни уредник СНТ, Милош Костић.

На конференцији за новинаре у београдскиом Медија центру Костић је истакао да СНТ сарађује са више од 60 научних институција, фондација и универзитета у земљи и свијету, међу којима су научна фондација Тесла из САД и Америчка научна фондација, и додао да је сарадња успостављена и са амбасадама Индије, Русије и Јапана.

Генерални директор СНТ Јаков Петровић је казао да је СНТ непрофитна ТВ-станица, прва тог типа у Србији и региону и објаснио да су такве телевизије одавно тренд у свијету.

Како је наведено на сајту СНТ је пројекат удружења Комитет знања Србије (КознаС) који окупља младе стручњаке, научнике и умјетнике чији је циљ модернизација друштва и популаризација науке, културе и умјетности.

СНТ се емитује у кабловском систему IPTV путем веб пакета "Све на клик", а очекује се да ће ускоро почети емитовање и преко осталих кабловских оператера.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *