Одборници ПДП-а позвали градске функционере на оставку

Одборници ПДП-а у Скупштини града Бањалуке, Александар Золак и Зоран Талић, затражили су оставке од одговорних у Градској управи због њиохове неспособности да одговорно раде свој посао. -Тројни пакт СНСД, ДНС и СП нема компетентне људе који би водили град како ваља. Оваквим начином рада они само оптерећују Скупштину града, Талићев је став. Одборници ПДП-а […]

петак, јун 27, 2014 / 13:08

Одборници ПДП-а у Скупштини града Бањалуке, Александар Золак и Зоран Талић, затражили су оставке од одговорних у Градској управи због њиохове неспособности да одговорно раде свој посао.

-Тројни пакт СНСД, ДНС и СП нема компетентне људе који би водили град како ваља. Оваквим начином рада они само оптерећују Скупштину града, Талићев је став.

Одборници ПДП-а су истакли да је јучерашњи прекид сједнице Скупштине града очит примјер нефункционисања коалиције коју чине СНСД, ДНС и СП, а о чему је портал Истинито ексклузивно писао.

Позвали су предсједника Скупштине града Бања Лука Будимира Балабана да сазове колегијум на којем би се расправила најзначајнија питања у вези с функционисањем скупштине и нагласили да јучерашњи изговори власти, како послије поднева не би имали довољан број одборника, нису истинити.

-То говори колико су неодговорни и да све тачке дневног реда договарају у четири ока вођени личним и ускостраначким интересима. Кад предосјете да то неће проћи на Скупштини, они је онда прекину. Комисије које су припремале дневни ред, такође нису одрадиле посао како ваља и остаје питање, ако се то видјело, због чега сједница није одгођена? Градоначелник Слободан Гаврановић настоји претворити скупштину у свој апарат који би по његовој вољи увијек дизао руку у ваздух кад треба легализовати све мутне радње по његовој и ускостраначкој вољи. Програма рада Скупштине уопште се не поштује, истакао је Золак.

Да се градска власт понаша бахато и неодговорно према својим грађанима може се закључити на основу тендера које расписује за уређење фасада, док је на подручју града, послије поплава, активно неколико десетина клизишта због којих људи не смију да спавају у властитим кућама, те угрожено неколико путева, сматрају одборници ПДП-а.

-Штета је што је ова гарнитура власти успјела дио јавности да убиједи су је нерад, неодговорност и непотизам рад за неко опште добро, навео је Золак.

Талић се осврнуо и на раније Гаврановићеве најаве обрачуна против корупције и непотизма у Градској управи.

Он и његова замјеница тврде да су они провели мјере сузибања непотизма и корупције, а ни једног примјера јавности нису предочили да су у томе успјели, категоричан је Талић.

Он је подсјетио и да су због прекида сједнице одборници остали ускраћени да расправљају и о пословању Центра за развој села који се може повезати са бројним аферама, као и о ситуацији у градској „Топлани“.

-Центар није испоштовао одлуку о подјели подстицаја, а већ три године се ћути о потпуно нетранспарентном пројекту „Мини мљекаре“, која је требало да буде компензација за то што је бањалучка мљекара отишла у Лакташе. Након најаве, никад више ништа није предочено шта је урађено на пројекту. Кад је ријеч о „Топлани“, њено руководство је већ сад предвидјело губитак од 20 милиона марака за ову годину. Питам како је то могуће да нико не одговара, упитао је Талић подсјећајући на раније склопљене штетне уговоре о набавци мазута и несавјесно пословање.
Одборници су на данашњој конференцији за новинаре истакли и то да у Градској управи постоји цензура информација у виду скривања службених гласника од јавности, те да градоначелник по својој вољи запошљава кога и како хоће без провођења конкурса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *