Одбијене све четири понуде за бијељинску Шећерану

Скупштина повјерилаца бијељинске Шећеране у стечају одбацила је као финансијски неприхватљиве четири понуде за куповину фабрике које су достављене из Вијетнама, Турске, Хрватске и Бањe Луке, те затражила да минимална цијена на четвртој лицитацији у октобру буде 15 мил КМ, извијестила је РТРС.

петак, септембар 8, 2017 / 16:17

Достављене понуде, осим формалних недостатака, финансијски су биле неприхватљиве, а крећу се од 3 мил ЕУР колико је понудила турска компанија, до 5 милиона евра, колико су понудили потенцијани купци из Вијетнама.

У четвртак (7. септембар 2017.), посљедњег дана рока, пристигла је понуда Пољопривредног комбината Кутјево из Хрватске која износи 3,2 мил ЕУР, док је Горан Вајкић из Бањалуке на рочишту у петак у Привредном суду у Бијељини образложио понуду од 6,75 мил КМ.

Предсједник Одбора повјерилаца Фаик Мухић рекао је на рочишту, што је Скупштина повјерилаца и усвојила, да ће лицитација у октобру бити посљедња и да ће, уколико буде неуспјешна, сљедећи корак бити сразмјерна подјела имовине повјериоцима и реорганизација Шећеране.

Мухић, који представља скоро 70% повјерилаца Шећеране, очекује да сва четири купца побољшају своју понуду, те да се постигне цијена од минимално 15 мил КМ за имовину Шећеране која годинама не ради.

Радници који су били присутни на рочишту тврде да је то вриједност једнака цијени која би се постигла продајом фабрике на отпаду без урачунате вриједности земљишта.

На претходној лицитацији тражена цијена је била 12,7 мил КМ. Наредна Скупштина повјерилаца најављена је за 25. октобар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *