Од сад постоји одијело које ће штитити од зрачења мобитела

Француска модна кућа Смиглер креирала је и израдила одијело које блокира електромагнетне таласе које производе мобилни телефони. “Ово би био први пут да се технолошки материјали, у прилагођеном облику, користе за свакодневну одјећу мушкарца, а да то не изазива непријатан осећај током ношења", рекао је Бенџаман Анин из одјељења Смиглера (Смугглер) за истраживање и развој, […]

недеља, март 24, 2013 / 21:56

Француска модна кућа Смиглер креирала је и израдила одијело које блокира електромагнетне таласе које производе мобилни телефони.

“Ово би био први пут да се технолошки материјали, у прилагођеном облику, користе за свакодневну одјећу мушкарца, а да то не изазива непријатан осећај током ношења", рекао је Бенџаман Анин из одјељења Смиглера (Смугглер) за истраживање и развој, преноси АФП.

До сада је ова специфична врста материјала коришћена у рудиментарној форми за одјећу професионалаца који су изложени електромагнетним таласима далеко дуже и много веће јачине, напомиње Анин. На прилагођавању тог материјала модној индустрији париска фирма Смиглер је радила три године, у сарадњи са Институтом XЛИМ из Лиможа, специјализованим за проблеме електромагнертизма и зрачења.

Иновативни материјал користи се за џепове сакоа, а у њега су уткане нити никла, који не изазива алергијске реакције, нерђајућег челика, алуминијума и пирита. Овај материјал наводно може да блокира 90 одсто електромагнетних таласа.

Прва одијела са новим материјалом ће се појавити у оквиру колекције пролеће-љето 2013. фирме Смиглер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *