Oд данас званично имамо још четири града

Општине Бијељина, Требиње, Приједор и Добој званично су постали градови. У „Службеном гласнику Републике Српске“ објављен је закон о овим градовима, рекао је Срни директор овог гласила Проко Драгосављевић. Народна Скупштина Републике Српске усвојила је 10. јула законе о градовима Бијељина, Требиње, Приједор и Добој, а Вијеће народа 18. јула констатовало да усвојеним законима није […]

петак, август 3, 2012 / 10:55

Општине Бијељина, Требиње, Приједор и Добој званично су постали градови.

У „Службеном гласнику Републике Српске“ објављен је закон о овим градовима, рекао је Срни директор овог гласила Проко Драгосављевић.

Народна Скупштина Републике Српске усвојила је 10. јула законе о градовима Бијељина, Требиње, Приједор и Добој, а Вијеће народа 18. јула констатовало да усвојеним законима није угрожен витални национални интерес ниједног конситутивног народа у Републици Српској.

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је раније Срни да локалне заједнице које су добиле статус града имају обавезy да ускладе статуте и термин општина преформулишу у термин град.

Решићева је рекла да општине сада морају промијенити печате, табле, сва мјеста гдје у актима пише да су општине, за шта имају довољно времена, без икаквих законом обавезних рокова или неких потешкоћа.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас ће поставити на зграду општине нову таблу, у складу са новим статутом који је ова општина добила.

Снидање старе табле и постављање нове планирано је за 11.30 часова.

Укази о проглашењу закона о градовима Бијељина, Требиње, Приједор и Добој, објављени су 26. јула у Службеном гласнику Републике Српске бр. 70Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *