Од данас регистрација ћириличног домена – СРБ

У Србији данас у подне почиње слободна регистрација ћириличног националног домена Србије – „.СРБ“.  Регистар националног интернет домена Србије /РНИДС/ саопштио је да ће право регистрације имати сви, без обзира на то да ли већ имају регистрован ".РС" домен или не. Ћирилични национални домен Србије ".СРБ" једини је интернет домен на свијету у коме се […]

среда, август 1, 2012 / 07:54

У Србији данас у подне почиње слободна регистрација ћириличног националног домена Србије – „.СРБ“.

 Регистар националног интернет домена Србије /РНИДС/ саопштио је да ће право регистрације имати сви, без обзира на то да ли већ имају регистрован ".РС" домен или не.

Ћирилични национални домен Србије ".СРБ" једини је интернет домен на свијету у коме се све адресе сајтова пишу онако како се и изговарају, а убудуће ће бити коришћен упоредо са постојећим ".РС" националним доменом.

Посебно занимљиви за регистрацију биће и поједини називи ".СРБ" домена који су били резервисани за потребе државне управе, а за које ће 28. јула бити укинута резервација, преноси пословни сајт "Bizlife.rs".

Цијена годишње регистрације ".СРБ" домена износиће 500 динара /нешто више од четири евра/, док ће цијена назива у оквиру поддомена (.ПР.СРБ, .ОРГ.СРБ, .ОБР.СРБ и .ОД.СРБ) бити 250 динара /нешто више од два евра/.

Ово нису цијене за крајње кориснике ".СРБ" домена, већ цијене које Регистар националног интернет домена Србије наплаћује овлашћеним регистрима.

За оне кориснике ".РС" домена који до 1. августа нису искористили прилику да региструју неки од понуђених ".СРБ" домена по повлашћеној цијени, остаје могућност да до 1. новембра ове године изаберу и региструју неки други тренутно слободан ".СРБ" домен, и даље по повлашћеној цијени.

Регистрација назива ".СРБ" домена за крајње кориснике /регистранте/ обавља се преко овлашћених регистара /најчешће су то интернет провајдери/ који поседују овлашћење РНИДС-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *