Очекује се даљи раст незапослености међу младима у свијету

Будућност младих незапослених у свету, већ тешко погођених кризом, остаје тмурна, оцењује се у најновијој студији Међународне организације рада (МОР) у Женеви. Према овој организацији стопа незапослености међу младима ће даље порасти на свјетском нивоу због посљедица ширења кризе евра са развијених привреда на привреде у брзом развоју. Према новим прогнозама МОР-а стопа незапослености међу […]

уторак, септембар 4, 2012 / 23:50

Будућност младих незапослених у свету, већ тешко погођених кризом, остаје тмурна, оцењује се у најновијој студији Међународне организације рада (МОР) у Женеви.

Према овој организацији стопа незапослености међу младима ће даље порасти на свјетском нивоу због посљедица ширења кризе евра са развијених привреда на привреде у брзом развоју.

Према новим прогнозама МОР-а стопа незапослености међу младима ће се 2017. године подићи на 12,9 одсто, што је 0,2 процентних поена више него што је прогнозирано у јануару (12,7 одсто).

Ситуација се посебно погоршала када је ријеч о Кини.

Перма предвиђањима за област источне Азије која укључује Кину, Монголију и Кореју, стопа незапослености међу младима је требало да падне са 9,5 одсто 2012. на 9,0 одсто 2016. године, међутим у новом извјештају се очекује погоршање стопе незапослености међу младима у тој области на 10,4 одсто.

Међутим највише погођени незапосленошћу су млади у сјеверној Африци и на Блиском Истоку где се за 2012. предвиђа стопа незапослености од 27,5 односно 26,4 одсто.

Средњорочно стопа незапослености међу младима треба да се подигне до 2017. на 12,9 одсто, док ће у Сјеверној Африци та стопа бити 26,7 одсто а на Блиском Истоку 28,4 одсто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *