Обустава собраћаја на аутопуту, асфалтира се петља

На путу Бањалука – Чађавица, од насеља Кола до Стричића, данас и сутра биће обустављен саобраћај од 7.00 до 16.00 часова због бојевог гађања на полигону Мањача, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. Од данас у наредних мјесец дана биће обустављен саобраћај на аутопуту Бањалука – Градишка, на дионици Клашнице – Александровац, због асфалтирања […]

среда, јун 13, 2012 / 10:04

На путу Бањалука – Чађавица, од насеља Кола до Стричића, данас и сутра биће обустављен саобраћај од 7.00 до 16.00 часова због бојевог гађања на полигону Мањача, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Од данас у наредних мјесец дана биће обустављен саобраћај на аутопуту Бањалука – Градишка, на дионици Клашнице – Александровац, због асфалтирања петље „Маховљани“.

Алтернативни правац за вријеме трајања обуставе је магистрални пут М-16, дионица од уклапања аутопута на магистрални пут М-16 у Гламочанима до петље Александровац. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација и њено поштивање је обавезно.

На дионици пута Кнежево – Витовље у функцији су обје траке, али возачима се савјетује до возе опрезније јер и даље постоји могућност обрушавања каменог материјала на коловоз. И на осталим дионицама у усјецима и поред камених косина постоји могућност одрона камења на коловоз.

На магистралном путу Бањалука – Приједор, у дужини од 200 метара, радови ће се изводити до сутра, уз регулацију семафорима и одговарајућим саобраћајним занаковима. Радови се изводе и на путевима Србиње – Драгочава, Брод на Дрини – Тјентиште, Турић – Брчко – Бијељина – Гранични прелаз Шепак, због чега је неопходна опрезна вожња.

Радови се одвијају и на регионалним путевима Рударска – Бронзани – Мајдан, Тишча – Шековићи, Рогатица – Борике, Подградци – Нова Топола и Укрина – Клупе у мјесту Шњеготина.

На путу Србиње – Чемерно – Гацко и даље је на снази забрана саобраћања свих возила укупне масе до 15 тона и возила извођача радова, као и на путу Брод на Дрини – Шћепан Поље за теретна возила носивости изнад 12 тона.

На путу Карановац – Кнежево, у мјесту Карановац, забрањен је саобраћај преко моста на ријеци Врбас за сва возила чија укупна маса прелази 20 тона, а алтернативни правац је Бањалука – Црна Ријека – граница РС (Угар) – Јајце – Доњи Вакуф – Турбе.

У Федерацији БиХ до краћих застоја долази на дионицама гдје су у току санациони радови и гдје је обавезно поштивање привремено постављене сигнализације, и то Живинице – Шички Брод – Тузла, Кључ – Босански Петровац, Доњи Вакуф – Јајце, Посушје – Широки Бријег, Бугојно – Купрес, Лашва – Зеница и Каруше -Маглај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *