ОБРТНИ МОМЕНАТ (TORQUE)

Брммм, брммм! Иииии. Ово посљедње шкрипе гуме, уколико неко није одмах провалалио ономатопејични обртни моменат. Смисао оваквих филмова постоји само код дјеце која праве гараже испред зграде, и вичу: куме, хајд’ дођи код мене на кафу. А онда другар гура свој аутић по прашини, те долази да се поздрави са кумашином. Све изнад тога, овај […]

субота, фебруар 26, 2011 / 05:55

Брммм, брммм! Иииии. Ово посљедње шкрипе гуме, уколико неко није одмах провалалио ономатопејични обртни моменат.

Смисао оваквих филмова постоји само код дјеце која праве гараже испред зграде, и вичу: куме, хајд’ дођи код мене на кафу. А онда другар гура свој аутић по прашини, те долази да се поздрави са кумашином. Све изнад тога, овај филм вријеђа.

Прије свега тиме, што није принијети чак ни будалаштинама типа Пребрзи и прежестоки, а о некој предметности и кохезији радње да не говоримо. У најкраћем: турирај мотоцикл и не сери!

Момчина се вратио са Тајланда, гдје је побјегао зато што су га федералци тражили због оптужбе за диловање дроге. Његовој дјевојци су растурили радњу, а она му није одговарала на писма. Он њој послије покуша питомо објаснити како је заправо побјегао да би њу заштитио, јер је локални бајкерски гад, уједно и вођа банде, замолио истог да причува његова два мотоцикла. Но, када их је почео растављати због квара, испоставило се да су пуни кристалног метамфетамина. Он је сакрио моторе и побјегао.

Пошто ником не пада на памет да пита како је изашао из земље, односно како се у њу вратио послије свега тога, нећу ни ја. Вјероватно је препржио кросером преко Мексичке границе.

Послије шегачине, показивања фајерлука и нешто јурњаве по улицама и ван њих; мени се у једном тренутку намеће мисао – чудо велико, али овдје представник закона није испао фаца ни по једном једином елементу. Чим сам се ја то запитао, обзиром да и међу пајканима мора бити позитиваца и фаца у оваквим филмовима, овај се испостави као негативац. А није било друге да не буде. Арогантан је, пичкица, не зна да вози свог набуџеног Хамера са шофершајбном по узору на Фијат Панду, и непрестано прича са својом дјевојком.

Убрзо се испоставља да то није његова дјевојка, него вођа металско-фашистичке мотористичке дружине, од које се спасавају лукавством и вјештином; а онда слиједи потпуно непотребан обрачун двије вијерне љубе нашијег јуначина. И то на моторима! Рај за све љубитеље дјевојачких марисана у дворишту школе.

Позитивна испадне само мало дежмекаста припадница ФБИ, која је и сумњала у ту причу да је наш позитивни и фини Посттајланђанин убио брата вође црначких моториста.
Да, Ајс Кјуб и овдје глуматаво бечи своју намрштену фацу и прича као нека какрикатура, а све у циљу да би га имао ко јурити до ЛА, те се на крају са њим и помирити.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *