Oбјављен списак кинеских производа који су опасни по здравље

Агенција за надзор над тржиштем БиХ објавила је попис производа кинеског поријекла који су због лошег хемијског и физичког утицаја опасни по здравље, саопштило је данас Удружење за заштиту потрошача дистрикта Брчко. Потрошачи се упозоравају на неколико врста дјечијих играчака, козметике и електричних уређаја који могу бити опасни по здравље и живот корисника. Предсједник Удружења […]

среда, септембар 19, 2012 / 18:52

Агенција за надзор над тржиштем БиХ објавила је попис производа кинеског поријекла који су због лошег хемијског и физичког утицаја опасни по здравље, саопштило је данас Удружење за заштиту потрошача дистрикта Брчко.

Потрошачи се упозоравају на неколико врста дјечијих играчака, козметике и електричних уређаја који могу бити опасни по здравље и живот корисника.

Предсједник Удружења за заштиту потрошача дистрикта Шукрија Дупчанин рекао је да је ово удружење до сада извршило низ провјера исправности декларација и производа, те су у неколико случајева и присилили произвођаче и дистрибутере да неисправне производе повуку из продаје.

Он је позвао грађане да Удружењу пријаве сваки производ за који утврде да није у складу са декларацијом, или да је сумњивог квалитета.

"Ми ћемо све такве пријаве провјерити и, ако се утврди да има неправилности, позваћемо произвођача или добављача да такву робу повуку из продаје, а купцима исплате одштету", рекао је Дупчанин.

Списак ових производа може се видјети на интернет-страници Агенције www.аннт.гов.ба.

Директан линк до Билтена о несигурним производима на подручју БиХ налази се овдје.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *