Објављен списак фирми којима је УИО репрограмирала дуг

Управа за индиректно опорезивање БиХ репрограмирала је појединим фирмама укупно 32 милиона марака дуга за индиректне порезе. Бањалучки пословни портал "капитал.ба" објавио је данас комплетан списак предузећа која су имала ту привилегију. По званичном списку, закључно са 17. августом, УИО БиХ је одобрила укупно 32.778.966 КМ репрограмираних обавеза, од тог износа до сада је наплаћено […]

уторак, септембар 11, 2012 / 16:32

Управа за индиректно опорезивање БиХ репрограмирала је појединим фирмама укупно 32 милиона марака дуга за индиректне порезе.

Бањалучки пословни портал "капитал.ба" објавио је данас комплетан списак предузећа која су имала ту привилегију.

По званичном списку, закључно са 17. августом, УИО БиХ је одобрила укупно 32.778.966 КМ репрограмираних обавеза, од тог износа до сада је наплаћено 11.510.728 КМ, а за наплату је остало 21.268.237 КМ.

Од 39 предузећа којима су дугови репрограмирани девет је из РС-а, једно из Брчко Дистрикта, а остали из Федерације БиХ.

Видљив је и велики дебаланс када су у питању износи репрограмираних индиректних пореза. Фирмама из РС је репрограмирано око 4,6 милиона, а из Федерације БиХ 23 милиона КМ, наводи овај портал.

Један од највећих дужника којима је извршен репрогам је "Боб Про" из Читлука. Од 5,1 милиона КМ, до сада је платио 1,2 милиона и престао плаћати. Сарајевска пивара има репрограм на дуг од 5,6 милиона, а "Синбра" Тузла на 2,6 милиона КМ. Највећи репрограмирани дужник из РС је "Александрија комерц" Српско Сарајево, која дугује 1,4 милиона марака индиректних пореза.

"Не измирују се рате", "престао плаћати", "покренут извршни поступак", "платио само дио дуга" – напомене су за највећи број фирми којима су репрограми одобрени, тврди овај портал.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *