Обиљежено 169 година постојања ВМА

Свечаном академијом у Дому војске данас је обиљежена 169. година постојања Војномедицинске академије, уз присуство државног врха, званичника војске и министарства одбране и црквених великодостојника. Говорећи о резултатима рада између двије годишњице и плановима за будући рад ВМА, начелник Маријан Новаковић истакао је да је та установа синоним традиције и повјерења и институција која на […]

петак, март 1, 2013 / 18:16

Свечаном академијом у Дому војске данас је обиљежена 169. година постојања Војномедицинске академије, уз присуство државног врха, званичника војске и министарства одбране и црквених великодостојника.

Говорећи о резултатима рада између двије годишњице и плановима за будући рад ВМА, начелник Маријан Новаковић истакао је да је та установа синоним традиције и повјерења и институција која на најбољи начин представља своју земљу у региону и свијету, саопштило је Министарство одбране.

„Поносимо се нашом традицијом, али живимо и радимо у садашњости и окренути смо будућности. Ми јесмо на првом месту војна болница, али не делимо пацијенте на војне и цивилне већ се сваком посвећујемо у складу са расположивим капацитетима”, поручио је генерал Новаковић.

Свечаности су присуствовали предсједник Србије Томислав Николић, први потпредсједник Владе и министар одбране Александар Вучић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, представници Министарства одбране и Војске Србије, црквени великодостојници и многобројни гости.
 0 КОМЕНТАРА

 1. “ уз присуство државног врха, званичника војске и министарства одбране и црквених великодостојника.“

  Jebli vas crkveni velikodostojnici u vrh vrca šupka stoko neotesana umjesto da radite svoj posao i zapošljavate gladni narod Srbije vi pravite neku monarho-vjersko-polukominističku mutant državu u kojoj je bitno da se na svakoj proslavi slikaju crkveno-crveni kurcodostojnici .

 2. ЧЕСТИТАМ ВАМ ГОДИШЊИЦУ, ДА ЖИВИТЕ И РАДИТЕ ЈОШ 169 ГОДИНА!

  Колико је храм Светог Саве у једној сфери, толико је ВМА у другој…нисам једном упалио и за вас свијећу.

  Имао сам срећу у несрећи да сам се лечио горе 4 мјесеца.
  На сву срећу многи немају представу шта је ВМА, али мала је ријеч драгуљ.

  Велико ХВАЛА посебно др Бранку Гриви, Јевти Козарском, сестри Весни Данић…наравно и свима осталима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *