Обезбијеђено ђубриво за пољопривреднике

Директор „Робних резерви Републике Српске“ Радован Самарџија изјавио је данас да је обезбијеђено 5.000 тона ђубрива пољопривредним произвођачима у Републици Српској и да ће његова подјела почети у понедјељак 8. или уторак 9. октобра. "Већ је на подручје општине Бијељина допремљено 360 тона ђубрива. До краја седмице која је пред нама завршћемо подјелу ђубрива за […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 07:39

Директор „Робних резерви Републике Српске“ Радован Самарџија изјавио је данас да је обезбијеђено 5.000 тона ђубрива пољопривредним произвођачима у Републици Српској и да ће његова подјела почети у понедјељак 8. или уторак 9. октобра.

"Већ је на подручје општине Бијељина допремљено 360 тона ђубрива. До краја седмице која је пред нама завршћемо подјелу ђубрива за око 5.000 пољопривредних произвођача у Српској“, рекао је Самарџија Срни.

Он је нагласио да ће подјела ђубрива на подручју Бијељине бити завршена до уторка, 9. октобра.

Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Зоран Ковачевић рекао је Срни да се припремају уговори о подјели ђубрива пољопривредним произвођачима.

Он је навео да ће се у наредна два дана вршити корекција захтјева за додјелу регресираног ђубрива.

Уговор о испоруци ђубрива „Робне резерве Републике Српске“ потписале су са предузећем „Фетрил“ из Бачке Паланке.

Предсједник Удружења пољопривредника и сточара Републике Српске Владимир Усорац рекао је раније Срни да пољопривредници за интензивнију јесењу сјетву чекају минерално ђубриво.

Према подацима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, за преузимање минералног ђубрива пријављено је око 5.000 пољопривредника, а површине пријављене за јесењу сјетву износе око 20.000 хектара, од чега ће највише бити под озимом пшеницом – око 13.500 хектара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *