Oбавјештење: Промовисан албум Увијек за (Против не!)

Промоција првог албума бањалучког бенда “Важно обавјештење” одржана је синоћ у пуном Дому омладине. Субота вече био је идеална прилика да чланови бенда “Важно обавјештење” по први пут промовишу свој цијели албум назван “Увијек за! (Против не!)”. Уочи концерта одржана је конференција за новинаре, којој су присуствовали чланови бенда, као и сарадници на њиховом првом […]

недеља, септембар 16, 2012 / 15:28

Промоција првог албума бањалучког бенда “Важно обавјештење” одржана је синоћ у пуном Дому омладине.

Субота вече био је идеална прилика да чланови бенда “Важно обавјештење” по први пут промовишу свој цијели албум назван “Увијек за! (Против не!)”.
Уочи концерта одржана је конференција за новинаре, којој су присуствовали чланови бенда, као и сарадници на њиховом првом албуму.

Фронтмен бенда “Важно обавјештење”, Ђорђе Кнежевић, изјавио је да се на њиховом првом албуму налази осам пјесма и једна бонус трака, на којој је гостовао пијаниста Арсен Чаркић и пријатељ бенда Никола Зрнић. Ријеч је о атапичној пјесми за њихов звук „Ја не разумијем“, а написао ју је пјевач бенда Слободан Лазичић.

„Пјесме на албуму настајале су од нашег почетка, добрих пет година, учили смо аранжамане и јако смо поносни што смо након 5 година издали наш први албум. Жанр је ска рок, јер су то два стила која највише волимо. Што се тиче припреме за објављивање овог албума, прво смо избацили сингл „Жене“ за који смо снимили спот и пјесму „У хладу смо“, јер смо сматрали да би прво требало презентовати неке пјесме да би публика видјела шта ће се уопште наћи на албуму.”, додао је фронтмен бенда Ђорђе Кнежевић.

Музички продуцент албума, Нинослав Тики Добријевић из Бањалуке, рекао је да са бендом сарађује више година.

„Екипа бенда „Важно обавјештење“ је прије свега екипа добрих другара, који воле да свирају, воле то што раде без пуно фолирања, искрено и без велике калкулације. Ја сам се потрудио да направимо музичку слику која је прихватљива и надам се да ће се публици то свидјети”.

Пијаниста, Арсен Чаркић је одсвирао клавирске дионице за насловни сингл „Жене“, а каже да је испочетка фронтмену бенда путем Фејсбука упућивао неке оштре и грубе, али добронамјерне коментаре.

„Одлучио сам да сарађујем са њима када сам схватио да они то раде из просте љубави. Оно због чега ја дајем пуну подршку бенду јесте то што заиста сматрам да су квалитетни људи и да треба то и даље раде. Ово није музика “ја тебе волим ти мене баш и не, па сам тужан”, као што је 99 посто данашњих пјесама, „Важно обавјештење“ није такво, упаковано је у неки звук који је јако необичан за њихову генерацију и наша дужност је да овакве људе подржимо.

Бањалучки бенд “Важно Обавјештење” је основан 2007. године. Идеја је била да бенд са јаким аутроским печатом буде средство којим ће његови чланови изражавати своје ставове, виђење ствари и дешавања који се око њих збивају.

Чланови бенда су Николина Девура (виолина); Ђорђе Кнежевић (гитара и вокал); Александар Бабић (бас гитара) , Станко Раљић (бубањ) и Слободан Лазичић (вокал).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *