Обавјештајци оптужили Обаму да је цинкарош за лични рачун

Група бивших тајних агената ЦИА и прирадника америчких специјалних снага оптужила је америчког председника Барака Обаму да је његова администрација одговорна за цурење информација о осјетљивим операцијама. На интернету је постављен 20-минутни видео снимак „Нечасно објелодањивања”, у којем бивши обавјештајци тврде да је Бијела кућа објављивала тајне информације да би истакла Обамине резултате не обазирући […]

четвртак, август 16, 2012 / 15:53

Група бивших тајних агената ЦИА и прирадника америчких специјалних снага оптужила је америчког председника Барака Обаму да је његова администрација одговорна за цурење информација о осјетљивим операцијама.

На интернету је постављен 20-минутни видео снимак „Нечасно објелодањивања”, у којем бивши обавјештајци тврде да је Бијела кућа објављивала тајне информације да би истакла Обамине резултате не обазирући се на безбједност војника САД и агената у иностранству.

Иста група тврди да су, из Бијеле куће, процурјели повјерљиви подаци о акцији хватања и убиства Осама бин Ладена у Пакистану, преноси агенција АФП.

Обама је демантовао да је из Бијеле куће било цурења информација, а амерички званичници наводе да је предсједникова администрација заузела „тврду линију поводом објављивања тајних података” и то потврдила покретањем низа истрага.

Иако група бивших оперативаца ЦИА тврди да нису политички опредијељени, њихове критике су у свјетлу сличних тврдњи кандидата Републиканске странке на изборима у САД Мита Ромнија да су из Бијеле куће намјерно протуране повјерљиве информације о акцији хватања Бин Ладена да би се побољшао Обамин рејтинг.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *