Обаму чува жена

Амерички предсједник Барак Обама именовао је први пут жену – Џулију Пирсон – на чело Тајне службе, елитне полиције која брине о његовој заштити. Пирсон је 30 година радила за Тајну службу која је осим заштите предсједника и његове породице задужена за истраге у вези с кријумчарењем новца и проневјере. Репутација те елитне полиције умрљана […]

среда, март 27, 2013 / 13:50

Амерички предсједник Барак Обама именовао је први пут жену – Џулију Пирсон – на чело Тајне службе, елитне полиције која брине о његовој заштити.

Пирсон је 30 година радила за Тајну службу која је осим заштите предсједника и његове породице задужена за истраге у вези с кријумчарењем новца и проневјере.

Репутација те елитне полиције умрљана је у априлу 2012. године, када је 13 њених агената осумњиче за посјећивање проститутки у Картахени, у Колумбији, прије доласка Барака Обаме на самит Јужне и Сјеверне Америке.

Девет агената је смијењено, поднијело оставке или отишло у пензију након тог инцидента, пренијеле су агенције.

Досадашњи шеф тајне службе Марк Саливен извинио се за тај скандал, који је агенцију приморао да промијени неке од својих интерних прописа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *