Обама тражи конкретне приједлоге како смањити оружано насиље

Предсjедник САД Барак Обама затражио је од тима који води потпредсjедник Џо Бајден да најкасније до јануара понуди „конкретне приједлоге” за смањивање оружаног насиља, након масакра у основној школи у Конектикату. Обама је рекао да ће, када добије препоруке, без одлагања покренути процес доношења закона и позвао на строже провјере људи који желе да купе […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 07:59

Предсjедник САД Барак Обама затражио је од тима који води потпредсjедник Џо Бајден да најкасније до јануара понуди „конкретне приједлоге” за смањивање оружаног насиља, након масакра у основној школи у Конектикату.

Обама је рекао да ће, када добије препоруке, без одлагања покренути процес доношења закона и позвао на строже провјере људи који желе да купе оружје.

Амерички предсједник је позвао Конгрес да сљедеће године гласа о поновном увођењу забране полуаутоматског оружја, која је истекла 2004. године.

„Овог пута, ријечи морају да доведу до акције. Чињеница да је овај проблем сложен не може више да буде изговор да ништа не чинимо. Чињеница да не можемо да спријечимо свако насилно дјело не значи да не можемо да смањимо насиље”, казао је Обама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *