Oбама прихватио кандидатуру

Председник САД Барак Обама званично је прихватио кандидатуру Демократске партије за председничке изборе 6. новембра. "Прихватам вашу номинацију за функцију председника Сједињених Држава", казао је Обама у четвртак у обраћању на конвенцији своје странке у Шарлоту у Северној Каролини. Он ће се на изборима надметати с републиканцем Митом Ромнијем и пред њим је, како се […]

петак, септембар 7, 2012 / 10:21

Председник САД Барак Обама званично је прихватио кандидатуру Демократске партије за председничке изборе 6. новембра.

"Прихватам вашу номинацију за функцију председника Сједињених Држава", казао је Обама у четвртак у обраћању на конвенцији своје странке у Шарлоту у Северној Каролини.

Он ће се на изборима надметати с републиканцем Митом Ромнијем и пред њим је, како се процењује, тежак задатак после четворогодишњег мандата обележеног економском кризом.

У говору, актуелни амерички председник подсетио је на слоган "нада" под којим је победио на претходним изборима и истакао да је "та нада сада пред искушењем".

Обама је говорио и о "цени рата, једној од најгорих економских криза у нашој историји и политичкој блокади због које смо се запитали да ли је још могуће бити на висини проблема нашег времена".

"Али знајте… наши проблеми се могу решити. Можемо да се суочити с тешкоћама. Пут који нудимо је можда тежи, али нас води ка бољем свету", казао је актуелни председник САД.

"Ако сада одустанете, ако пустите да вас убеде цинизмом по којем промена за коју смо се борили није могућа, промене неће ни бити. Ако одустанете од идеје да ваш глас прави разлику, онда ће други гласови попунити ту празнину", истакао је Обама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *