Обама: Поразићемо Ал каиду

ВАШИНГТОН – Предсједник САД Барак Обама поново је обећао да ће Ал каида бити поражена и да талибани неће никада поново преузети контролу над Авганистаном. "Не могу ништа тврдити са стопостотном сигурношћу, али увјерен сам да су наши војници обавили невјероватан дио посла. Они су у офанзиви, а не у дефанзиви и почињемо транзицију како […]

уторак, фебруар 8, 2011 / 10:13

ВАШИНГТОН – Предсједник САД Барак Обама поново је обећао да ће Ал каида бити поражена и да талибани неће никада поново преузети контролу над Авганистаном.

"Не могу ништа тврдити са стопостотном сигурношћу, али увјерен сам да су наши војници обавили невјероватан дио посла. Они су у офанзиви, а не у дефанзиви и почињемо транзицију како би авганистанске снаге могле да преузму контролу", рекао је Обама у интервјуу телевизији Фокс.

Он је додао да ће САД "поразити Ал каиду и да талибани неће поново завладати Авганистаном", али је признао да ће овај милитантни покрет "и даље бити фактор у Авганистану".

У свом говору о стању нације Обама је прошлог мјесеца поновио обећања о почетку повлачења америчке војске из Авганистана у јулу и о преносу одговорности за безбједност у земљи на авганистанске снаге касније ове године.

Високи амерички званичници сугерисали су да ће средином године бити повучен само мањи број војника.

Лидери НАТО-а надају се да ће авганистанске снаге моћи да преузму обавезу одржавања реда у земљи до краја 2014. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *