Обама опет диригује кризом: Барел 91,19 долара

Цијене нафте на свјетском тржишту данас су у порасту, пошто је амерички предсједник Барак Обама започео разговоре са конгресменима ради постизања договора о буџету. Договором се настоји избјећи "фискална провалија". У Њујорку је цијена свијетле сирове нафте повећана је за 21 цент и сада је 91,19 долара по барелу. Цијене су и јуче биле у […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 10:21

Цијене нафте на свјетском тржишту данас су у порасту, пошто је амерички предсједник Барак Обама започео разговоре са конгресменима ради постизања договора о буџету.

Договором се настоји избјећи "фискална провалија". У Њујорку је цијена свијетле сирове нафте повећана је за 21 цент и сада је 91,19 долара по барелу.

Цијене су и јуче биле у порасту због повећања цијена некретнина у САД и усљед надања да ће у Вашингтону бити постигнут договор о буџету.

Обама је прекинуо одмор на Хавајима и вратио се у Вашингтон ради наставка разговора са републиканским и демократски конгресемнима.

Преговори са конгресменима усмјерени су на избјегавање "фискалне провалије", дубоких резова у буџету и повећања пореза који ће ступити на снагу 1. јануара и поједини аналитичари сматрају да ће тиме САД ући у нову рецесију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *