Обама: Ирану за атомску бомбу потребно око годину дана

Амерички предсjедник Барак Обама изјавио је да би Ирану било потребно око годину дана да развије нуклеарно оружје, али да САД располажу значајним могућностима да спријече да се то догоди. „Мислимо да би Ирану требало око годину дана да развије нуклеарно оружје, а очигледно не желимо да се нађемо у превише ризичној ситуацији”, казао је […]

петак, март 15, 2013 / 09:10

Амерички предсjедник Барак Обама изјавио је да би Ирану било потребно око годину дана да развије нуклеарно оружје, али да САД располажу значајним могућностима да спријече да се то догоди.

„Мислимо да би Ирану требало око годину дана да развије нуклеарно оружје, а очигледно не желимо да се нађемо у превише ризичној ситуацији”, казао је Обама за израелску телевизију уочи посјете Израелу.

Амерички предсједник је истакао да су на располагању све опције како би се сузбио ирански нуклеарни програм, али да је он и даље наклоњенији дипломатији, него употреби силе, јавио је АП.

„САД очигледно имају значајне могућности, али је наш циљ да се постарамо да Иран не дође у посјед нуклеарног оружја које би представљало опасност за Израел или изазвало трку у наоружању у региону”, казао је амерички предсједникОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *