Oбама: Бугарска је наш добар другар

Предсједник САД Барак Обама рекао је након разговора са бугарским премијером Бојком Борисовим у Вашингтону да је Бугарска изузетан савезник САД. "Очигледно наше двије земље повезује пуно здравих веза, укључујући и мој родни град Чикаго, гдје постоји велика бугарска заједница", нагласио је Обама, који је са бугарским премијером разговарао пола сата више него што је […]

уторак, децембар 4, 2012 / 11:36

Предсједник САД Барак Обама рекао је након разговора са бугарским премијером Бојком Борисовим у Вашингтону да је Бугарска изузетан савезник САД.

"Очигледно наше двије земље повезује пуно здравих веза, укључујући и мој родни град Чикаго, гдје постоји велика бугарска заједница", нагласио је Обама, који је са бугарским премијером разговарао пола сата више него што је предвиђено.

Обама је изразио захвалност за партнерство Бугарске у НАТО и учешће бугарских снага у мировној мисији у Авганистану.

Он је истакао и изузетно добру сарадњу у сузбијању међународног криминала и борбе са тероризмом, пренијели су бугарски медији.

Обама и бугарски премијер разговарали су и о истрази о догађају на аеродрому у бугарском љетовалишту Бургасу, када је у јулу у самоубилачком нападу погинуло седморо људи.

Обама и Борисов су у заједничкој изјави представили Бугарску као државу која је извор економске стабилности у ЕУ.

Борисов је затражио и укључење Бугарске у програм безвизног путовања у САД.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *