О. Тадић: Проблеми мањина се не рјешавају Сејдићфинцијем

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић изјавио је да је питање провођења одлуке „Сејдић – Финци“ постављено тако да се њиме не рјешавају проблеми националних мањина, већ неких од конститутивних народа у Федерацији БиХ. Он је подсјетио да су представници СДС-а и СНСД-а предали амандмане о провођењу одлуке "Сејдић-Финци" и "да они […]

недеља, септембар 2, 2012 / 22:34

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић изјавио је да је питање провођења одлуке „Сејдић – Финци“ постављено тако да се њиме не рјешавају проблеми националних мањина, већ неких од конститутивних народа у Федерацији БиХ.

Он је подсјетио да су представници СДС-а и СНСД-а предали амандмане о провођењу одлуке "Сејдић-Финци" и "да они предвиђају директан избор три члана Предсједништва и повећање Дома народа за један број делегата који би представљао националне мањине".

„Видјећемо да ли је друга страна спремна да то поштује и да прихвати као консензус. Оно што смо имали прилику да видимо кад су у питању њихови приједлози нажалост говори о томе да они нису спремни да прихвате консензус“, рекао је Тадић за Алтернативну телевизију.

Он је навео да је сарадња СДС-а и СНСД-а у заједничким органима БиХ резултат потребе да се сачува Република Српска од спољних удара.

„Ти удари сигурно би били веома јаки да нема споразума између СДС-а и СНСД-а“, закључио је Тадић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *