НПРС гостовало у Бечу

Народно позориште Републике Српске, уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији и заједнице српских клубова у Бечу, гостовало је у бечком „Акцент театру“ са представом Јована Стерије Поповића „Женидба и удадба“, у режији Ђурђе Тешић. Гостовањем Народног позоришта Републике Српске јуче у Бечу настављено је обиљежавање Дана Републике Српске у Аустрији које ће трајати током […]

понедељак, мај 5, 2014 / 14:01

Народно позориште Републике Српске, уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији и заједнице српских клубова у Бечу, гостовало је у бечком „Акцент театру“ са представом Јована Стерије Поповића „Женидба и удадба“, у режији Ђурђе Тешић.

Гостовањем Народног позоришта Републике Српске јуче у Бечу настављено је обиљежавање Дана Републике Српске у Аустрији које ће трајати током цијеле године, а сврха овог пројекта је истицање пријатељства кроз концерте, позоришне представе, изложбе и друге догађаје из културе, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Представништво Републике Српске, након првог наступа "Врапчића" из Бањалуке, наставља обиљежавање Дана Републике Српске у Аустрији, гдје ће наредних мјесеци публици бити представљени многи ствараоци из Српске.

Шеф Представништва Републике Српске Младен Филиповић истакао је да је веома значајно да се подједнако дјелује на културној сцени, као и у сфери економије, како се не би изгубила веза између матице и наших људи који живе и раде у Аустрији.

Сала "Акцент театра" била је испуњена до посљедњег мјеста, а глумачку екипу су чинили Драгослав Медојевић, Наташа Иванчевић, Бранко Јанковић, Сњежана Штикић, Александар Стојковић, Слађана Зрнић и Љиљана Чекић.

Према ријечима редитеља Ђурђе Тешић, "Женидба и удадба" је мрачна комедија средине и критика брака из ситних интереса, које карактеришу малограђанштина и примитивизам.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *