Новотекс нико не жели

Лицитација старог погона требињског Текстилног предузећа „Новотекс“ данас није успјела, јер се нико од купаца није јавио, а није одржана ни сједница Одбора повјерилаца, јер није био присутан потребан број чланова. Стечајни управник "Новотекса" Лазар Ђурђевић потврдио је да за почетну цијену старог погона "Новотекса" од 532.000 КМ, што је 60 одсто од процијењене вриједности, […]

уторак, септембар 11, 2012 / 17:16

Лицитација старог погона требињског Текстилног предузећа „Новотекс“ данас није успјела, јер се нико од купаца није јавио, а није одржана ни сједница Одбора повјерилаца, јер није био присутан потребан број чланова.

Стечајни управник "Новотекса" Лазар Ђурђевић потврдио је да за почетну цијену старог погона "Новотекса" од 532.000 КМ, што је 60 одсто од процијењене вриједности, није било заинтересованих купаца, те је оцијенио да ће у наредном периоду цијена бити мања, о чему ће коначну ријеч дати Одбор повјерилаца.

Према његовим ријечима, уколико у наредном периоду стари погон "Новотекса" ипак буде продат, најприје ће бити намирена Пореска управа Републике Српске, те трошкови стечајног поступка.

"Према садашњој ситуацији, радници од продате имовине неће добити ништа ни у вишем исплатном реду, а поготово у општем исплатном реду", истакао је Ђурђевић.

На четвртој лицитацији за продају имовине "Новотекса" у стечају почетком августа продато је земљиште на Зубцима код Требиња за 46.848 КМ.

Одбор повјерилаца, након четврте неуспјеле продаје старог погона који је у рату девастиран, одлучио је да његова понуђена цијена на наредној лицитацији буде 532.465 КМ, што је знатно мање у односу на процјењених скоро 800.000 КМ.

"Новотекс" већ мјесецима не ради, а око 800 радница је на Бироу за запошљавање. Имовина предузећа процијењена је на 6,77 милиона КМ, што је десет пута мање од потраживања повјерилаца.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *