Новица Зековић зна пут до истине

У бијељинској Народној библиотеци „Филип Вишњић“ синоћ је промовисана књига „Путујте са мном кроз свемир, до истине“ аутора Новице Зековића. Према ријечима аутора, књига је написана да би упутила људе ка истини о настанку природе, која је једина истина, те да коригује многе неистине наука. "Оно што ми учимо у географији, о клими или на […]

субота, новембар 20, 2010 / 11:15

У бијељинској Народној библиотеци „Филип Вишњић“ синоћ је промовисана књига „Путујте са мном кроз свемир, до истине“ аутора Новице Зековића.

Према ријечима аутора, књига је написана да би упутила људе ка истини о настанку природе, која је једина истина, те да коригује многе неистине наука.

"Оно што ми учимо у географији, о клими или на примјер како је настала земљина површина је уствари једна неистина. Управо у књизи ћете наћи објашњења како је све то настало – откуд вода на земљи, планине, пећине и тако даље", рекао је Зековић.

Он је додао да је до свих сазнања долазио кроз цјелокупно образовање, али и посвећеним радом на изучавању географије, биологије, астрономије и физике, те да је себи објаснио неке ствари тако што је кориговао своје мишљење провјеравајући га у пракси.

Говорећи о књизи, рецензент Миодраг Вуковић рекао је да она у себи садржи огроман дио знања које је аутор покушао да сажме.

"Он први јавно говори о пробојима према новим парадигмама и дио езотеријског сазнања, које је још од Платона и Аристотела стрпано под тепих, извлачи и дели са широм јавношћу", навео је Вуковић, додавши да се у томе огледа храброст аутора.

Он је истакао да је Зековић постигао добре резултате јер, како је навео, апсолутно знање не постоји, оно може бити само релативно и питање је докле се може освајати та релативност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *