Нови Сад: Изложба стрипа о Тесли

Музичар и стрип цртач Владимир Зонтаг, уз концерт, отвориће вечерас у 19 часова изложбу стрипа о Николи Тесли “Енергy анд Лигхт” у новосадском Клубу обожавалаца стрипа (Краља Александра 10, И спрат). Владимир Недељковић, који је у свијету стрип умјетности познатији као Владимир Зонтаг, урадио је досад већ неколико стрипова посвећених Николи Тесли. Нови стрип доноси […]

четвртак, новембар 18, 2010 / 18:03

Музичар и стрип цртач Владимир Зонтаг, уз концерт, отвориће вечерас у 19 часова изложбу стрипа о Николи Тесли “Енергy анд Лигхт” у новосадском Клубу обожавалаца стрипа (Краља Александра 10, И спрат).

Владимир Недељковић, који је у свијету стрип умјетности познатији као Владимир Зонтаг, урадио је досад већ неколико стрипова посвећених Николи Тесли.

Нови стрип доноси Теслу у главној улози. Стрип се састоји из три приче, од тога су двије измишљене, а једна је биографска и историјска и односи се на Теслину рану младост.

Истовремено са поменутом стрип новелом Зонтаг је објавио и музички албум Енерџи енд Лајт („Eenrgy and Light“, Енергија и свјетло)

Промоција стрипа „Енерџи енд Лајт“ посвећене Тесли Зонтаг је већ представио у септембру у београдском клубу “Жица”. Иста изложба и концерт су поновљени и у Грацу, гдје је Тесла студирао, а у Београду је ова изложба била представљена у Студентском културном центру.

Изложба Енергy анд Лигхт” биће отворена и 2. децембра у Студентском културном центру Ниш.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *